Annons

146 pinnhål upp på tre år i skolrankingen

Landskrona klättar 146 platser på tre år. När Sveriges kommuner och landstings, SKL:s sammanställning Öppna jämförelse grundskolan i veckan presenterades visar rapporten att Landskronas skolor klättrat rejält från plats 247 förra året till plats 128 i år. 2010 låg Landskrona på plats 274.

 –  Vi är stolta över de rejält förbättrade resultaten i Landskronas skolor. Stolta över elevernas prestationer och personalens ansträngningar. Men vi slår oss inte till ro, Landskrona kan bättre. En hel del är gjort men det finns mer att göra, säger Lisa Flinth (FP) utbildningsnämndens ordförande.

Annons
 

I Öppna jämförelser grundskola kan man jämföra resultat och resursindikatorer på kommunnivå. Skolans resultat beskrivs utifrån slutbetyg, ämnesprov och omvärldskunskap och resurserna utifrån uppgifter om kostnader och personal.
– Vårt omfattande förbättringsarbete med starkt fokus på lärarnas arbete med eleverna ger nu tydliga resultat. Vårt mål att vara på bästa halvan av landets kommuner har vi nu passerat. Detta är ett bra kvitto på våra ansträngningar ute på skolorna, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Rapporten visar också att landets elever är bland de tryggaste i EU. Ungdomarna är också mycket positiva till skolan och undervisningen. En utmaning i Landskrona men också i riket är hålla kvar motivationen då denna sjunker med skoltiden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser