Annons

Stipendium till idrottsledare

Sparbanksstiftelsen Skåne belönar tre idrottsledare i Landskrona med stipendium på vardera 10 000 kronor. De tre ledarna är Nedim Slatina (Landskrona Shotokan), Joakim Perned (Asmundtorps IF) och Camilla Forslund (BGK Linjen)
– Med våra stipendier vill vi uppmuntra de skånska idrottsledarna. De ideella ungdomsledarna gör ett fantastiskt arbete och deras insatser kan inte nog uppskattas sett ur ett samhällsperspektiv. Sparbanksrörelsen har alltså mycket gemensamt med idrottsrörelsen, förklarar Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skåne och meddelar att stipendierna kommer att delas ut under högtidliga former på Grand Hotel i Lund torsdagen den 25 april.

Av stipendiesumman får idrottsledaren personligen 7 000 kronor. Till varje enskilt stipendium är dessutom knutet en utvecklingscheck på 3 000 kronor som tillfaller den förening som stipendiaten verkar i.

Annons
 

Det är sjätte året i rad som Sparbanksstiftelsen Skåne delar ut dessa stipendier till skånska idrottsledare. Stipendieformen instiftades i samband med Skånes Idrottsförbunds 100 års jubileum 2008 och är helt unik för landet. Sparbanksstiftelsen Skåne har sedan 1995 lämnat anslag på 450 miljoner kronor till forskning, utbildning, näringsliv, kultur och idrott i Skåne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser