Annons

BoIS vann premiären med 1-0

Inför 2613 åskådare på Landskrona IP, tog BoIS på lördagseftermiddagen emot Degerfors IF i premiären av Superettan. En stundtals ganska fysisk och hård match med sammanlagt sex stycken gula kort utdelade. En match som också slutade rättvist 1-0, och de tre första poängen var bärgade för hemmalaget.
 
De cirka 30 tillresta DIF suportrarna fick redan i första minuten se hemmalaget få sin första av tio frisparkar. Detta sedan Fredrik Olsson blivit fälld av en Degerforsspelare, debutanten Andreas Dahl slog frisparken som gick till en resultatlös hörna.
I den 8:e matchminuten kommer Surprice Ralani fri och drar på ett skott som tar rakt på August Strömberg i Degerforsmålet, bollen går ut till ytterligare en hörna för BoIS. En hörna som Alex Nilsson nickar också han rakt på ovannämnda Strömberg som lätt greppar bollen.

Det blev ytterligare en målchans strax därefter när Patrik Åström i den 14:e matchminuten försökte sig på att lobba bollen över bortamålvakten. Men ännu en gång stod August Strömberg bra placerad och kunde utan några svårigheter fånga bollen.

Annons
 

Degerfors tog sedan ett grepp om matchen och stundtals blev det ganska fysiskt spel, på lite drygt tre minuter drog gästerna på sig tre gula kort av domaren för dagen Glenn Nyberg från Borlänge. De första 30 minuterna är det inget av lagen som har någon direkt het målchans. I den 33:e minuten blir Patrik Åström ordentligt uppsnurrad av nummer 20 i Degerfors. Och det var en kille man skulle få se en del av, Amadaiya Rennie heter han som minuten senare tvingar Bill Halvorsen i BoIS-målet att sträcka ut ordentligt. Bollen gick strax utanför Bills vänstra stolpe.

På sittplats strax nedanför pressläktaren satt även MFFs Tränare Rickard Norling och tittade på dagens superettan premiär.

Tidigt i  den andra halvleken tvingas Jörgen Pettersson att byta Andreas Dahl mot återvändande Christoffer Tapper Holter, detta sedan han fick en smäll på vänster fotled. På den efterföljande presskonferensen svarade Jörgen att Andreas Dahl hade en lätt stukning som man bandagerade.

BoIS tar sen över matchen en aning och i den 55:e minuten så får Surprice Ralani till ett skott som går strax över ribban. BoIS-backen Liridon Leci hinner med att få ett gult kort i den 59:e spelminuten innan hemmapubliken äntligen fick anledning att fira.

66 minuter in i matchen tar Åström snyggt ner Tobias Malms inlägg och bröstar fram till Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani som drar till på halvvolley och skickar bollen i mål.
Samma Malm haltar sedan av planen på grund av kramp i benet. In för honom kom istället Martin Rudolfsson. Även Luka Mijaljevic fick lite speltid då han i den 75:e minuten byttes in mot Fredrik Olsson.

I den 92:a minuten lyckas Alex Nilsson trockla sig igenom det rödklädda Degerfors-försvaret, men skjuter strax sidan om mål. Och det är den sista chansen för dagen, dock hinner Alex senare också skaffa sig ett gult kort. Strax därefter så stoppar domare Glenn Nyberg pipan i munnen och blåser av matchen.
Matchens lirare i respektive lag blev i Degerfors IF nummer 20  Amadaiya Rennie och i BoIS nummer 10 Surprice Ralani.

På presskonferensen efter dagens match så summerade Jörgen Pettersson följande.
– Något krampaktigt i första halvlek, skapar fler chanser i andra.
Han sa också att passningsspelet kom igång bättre i andra halvlek och var såklart nöjd med en 1-0 vinst hemma på seriepremiären.

Landskrona BoIS spelade med följande lag:
Bill Halvorsen, Linus Malmqvist, Andreas Dahl (52), Fredrik Svanbäck, Amethyst Bradley Ralani, Fredrik Olsson (74), Alex Nilsson, Liridon Leci, Patrik Åström, Tobias Malm (79), Max Mölder.
På bänken :  Niklas Uddenäs, Martin Rudolfsson (79), Philip Andersson, Luka Mijaljevic (74), Alexander Tkacz, Christoffer Tapper Holter (52), Erik Andersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser