Annons

Landskrona fick 670 000 kronor från Statens kulturråd

Statens kulturråd har beviljat Landskrona stad 670000 kronor för kulturell verksamhet i skolan, Skapande skola. Bidraget syftar till att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet och att alla elever ska få tillgång till så många olika konst- och kulturuttryck som möjligt.

Det är det högsta belopp som staden fått under de år Skapande skola funnits.
– Vi ser detta som en mer långsiktig satsning på kultur i skolan, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Annons
 

Skapande skola i Landskrona är ett samarbete mellan utbildnings- och fritids- och kulturförvaltningen.
– Det är mycket glädjande att vi fått igång ett så bra samarbete mellan de kommunala skolorna och kulturverksamheten kring hur kultur och kreativa övningar skall berika barnens uppväxt och stimulera lärandet, säger Göran Nyström chef för fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser