Annons

Ven får uttagsautomat

Dagens glada nyhet för Venbor och turister är att Länsstyrelsen Skåne har beviljat Hvens byalag 650 000 kronor till ett projekt som ger Ven kontantservice och uttagsautomat.

I en gemensam rapport från landets länsstyrelser konstaterades förra året att bankernas minskade kontanthantering lett till problem på flera platser i landet. I Skåne är problemen koncentrerade till Ven som länge saknat kontantservice. Varken Venbor eller turister har kunnat ta ut kontanter och öns företagare har inte haft möjlighet att sätta in kontanter på ett säkert sätt.

Annons
 

Länsstyrelsen Skåne beviljade dagarna innan påsk Hvens byalag 650 000 kronor under 2013. Pengarna ska användas till teknisk utrustning för betalning av räkningar, uttagsavier, kontoinsättning, kontantuttag, dagskasseinsättning samt värdetransporter.
Stödet avser kostnader för utrustning, drift, installation och utbildning, service, värdetransporter och projektledning.
– Hvens byalag ansvarar för projektledningen och ger en lämplig näringsidkare på Ven i uppdrag att genomföra projektet, säger Bengt-Olof Svensson på Länsstyrelsen Skåne.

Projektmedlen kommer från Post- och telestyrelsen som har möjlighet att bevilja medel för långsiktiga regionala lösningar av betaltjänster. Försökserksamheten är tänkt att pågå i två år och kan beviljas ytterligare medel under 2014.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser