Annons

Påsk innebär pingis i Landskrona

I vanlig ordning så tillbringade mängder av pingislirare påsken i Landskrona.
– Vi blev inte fullt så många som ifjol men runt en 250 spelare tävlar under de båda dagarna, säger tävlingsledare Isabelle Persson.

Hela klubben engageras under påskaspelen och inte minst behövs det domare till de 18 borden det spelas på.

Annons
 

– Pingis är en gentlemannasport där spelarna i stort sett själva dömer och därför kan föräldrar och yngre spelare hoppa in och vara domare, förklarar Robert Dujmovic, spelande tränare hos arrangörerna i BTK Scania.

Årets upplaga är den 28:e i ordningen och vid ett av borden sitter den tidigare ordföranden Bertil Andersson och håller koll på ställningen och med sin rutin lyckas han också tämja en av de mer hetlevrade oldboysspelarna.
– Jag bad honom dämpa sig något och han svarade med ett skratt att han behövde motivera sig själv att jaga en så pass liten boll vid hans ålder. Jag sa då, att så gammal är du inte, du är knappast äldre än J-O. Jodå, fick jag till svar. Han hade rent av besegrat honom vid ett tillfälle. När J-O var åtta och han själv var tolv.

Även om påskaspelen idag inte når upp till den fyradagarsturnering som den en gång var så är den viktig för klubben och bordtennisen i Landskrona.
– Vi har upplevt ett litet uppsving för pingisen i stan på sistone och problemet idag är att vår träningshall dåligt räcker till, avslutar Isabelle Persson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser