Annons

BoIS avgör om premiären

På lördag är det tänkt att det ska spelas fotboll på Landskrona IP då BoIS ska ta emot Degerfors i premiären av Superettan. Risken är dock stor att matchen får spelas på annan plats eller rent av ställas in.
– När vi borrade i gräsmattan intill sittplatsläktaren i torsdags var tjälen på minst 30 centimeter och då var jag pessimistisk. I eftermiddag ska vi ta ett nytt prov. Jag hoppas att helgens solsken haft en positiv inverkan, säger Bengt-Arne Nilsson, chef för driften av stadens idrottsanläggningar.
– Problemet är att en stor del av planen är i skugga hela dagen. Dessutom är det fortfarande minusgrader på nättera så det är svårt att sia om framtiden, I slutändan så är det BoIS som själv fattar beslut om det ska spelas eller ej. Men jag har svårt att se att man ska kunna spela på en plan med tjäle.

På måndagen spelade BoIS sin sista försäsongsmatch inför premiären. Det var division 1-klubben Husqvarna som gästade. BoIS hade kommandot i första halvlek och ledde också i paus med 1-0.
Gästerna visade dock andra takter i den sista halvan av matchen och kunde vinna med 2-1.
– Vi sparade vår sämsta försäsongsmatch till sist, men nu är den gjord. Första halvlek var väl okej, hade vi gjort mål på alla våra chanser hade vi väl haft ett par bollar i mål, men det stämde inte riktigt. Vi sprang inte de där sista metrarna i dag, säger BoIS tränare Jörgen Pettersson på klubbens hemsida.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser