Annons

11-åring tog årets bild

11-årige Jakob Bjarke tog ”Årets läsarbild”. Ögonblicksbilden från Ven på den dykande kompisen Ebbe Stankiewicz fick juryn att göra ”vågen”, om uttrycket tillåts.

Det hela började med att Ulf Bjarke lånade ut sin Olympus tough-kamera till barnbarnen och när han tittade genom bildskörden så dök det upp flera underbara foton. Två av dessa skickade han in till ”Veckans bild”
När jag ser bilderna så får jag en spontan impuls att lägga av med fotandet och lämna över min utrustning till de här ungarna, sa han då med glimten i ögat.

Annons
 

Och visst är det en humoristisk och originell bild från ett av kommunens absoluta och mest fotograferade smultronställen, som barnbarnet Jakob Bjarke lyckades fånga. Bilden har precis allt vad som efterlyses, ett lokalt landmärke, kraft, intensitet och engagemang för Landskrona samt en total hängivenhet åt plåtandet.

Bland bilderna hittade Ulf Bjarke också en cyklopbild.
Jag vet inte vem som tog den bilden, men det handlar om 9-11 åringar. Det bevisar bara tesen att det inte är utrustningen som resulterar i en bra bild – det handlar mer om att ha kameran beredd och fota.

Vi kan inte annat än att hålla med. Därmed belönar vi  Jakob med fyra biljetter till den stundande Landskronagalan.

Till Veckans bild 2012.


Med cyklop strax utanför Hakens fyr på Ven.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser