Annons

Fyra nya konstnärer presenteras

Så smått börjar de sätta sig –  konstutställningarna på Landskrona museum.
På skärtorsdagskvällen är det vernissage på den tredje av sammanlagt tio utställningar som presenterar en del av de konstnärer som finns i kommunen. Denna gången har turen kommit till Ven.

I café Nell Walden finns nu oljemålningar av Per Ganeteg, akvareller av Ann-Sofi Pettersson, glaskonst av Nils Holmquist samt målningar av Sophie Nilsson.
– Det är ett uppskattat grepp. Vi kommer att låta sammanlagt 40 lokala konstnärer ställa ut här. Nu får vi ständigt nya förfrågningar. Eventuellt får vi fortsätta med konceptet, säger museichef  Elisabeth Arvidsson.

Annons
 

Per Ganeteg är förmodligen Vens kändaste målare men att han även är konstnär är kanske inte alla bekant.
– Att måla tavlor är dock mycket roligare än att måla fönster, säger han och skrattar.
Måla tavlor började han med redan som 15-åring och i en hans verk kan man förnimma drag av Gustaf Rudberg.
 – Vi bodde faktiskt grannar under en period, berättar han om sin stora inspiratör och öns kände stämningsmålare.

På Ven finns idag cirka 30 verksamma konstnärer.
– Det är allt från åretruntboende till sommarboende, säger Per Ganeteg som på museet ställer ut tillsammans med Lundensarna tillika makarna med atelje på ön, Ann-Sofie Pettersson och Nils Holmquist. Akvarellerna med vintermotiv från ön står sig fint mot mannens glaskonst.

Den fjärde konstnären är Sophie Nilsson, silversmeden som år 2000 erhöll Landskronastads kulturstipendium och som växt upp på ön.
– Denna gången får vi dock stifta bekantskap med hennes måleri. Hon har målat av några gamla fuktskadade fotografier med motiv från Landskrona och Strandvägen, berättar  Elisabeth Arvidsson.

Utställningen invigs klockan 18.30 på Skärtorsdag.


Nils Holmquist har atelje på Ven där man bland annat under Vens konstrunda senare i vår kan beskåda ytterligare verk av honom.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser