Annons

Diggiloo hyllar 80-talet på Citadellet

Söndagen den 30 juni brakar det loss på Citadellet. Diggiloo kommer till stan och temat för showen är 80-talet. I skrivande stund är cirka 3000 av de drygt 4000 biljetterna sålda.

När sommaren är över kommer över en miljon besökare att ha sett Diggiloo i Sverige, Åland och Finland sedan starten 2003 och till sommaren gästar gänget Landskrona Citadell. Årets show blir en hyllning till 80-talets största svenska och utländska artister.
– 80-talet betydde enormt mycket för mig. En av husgudarna då var Tina Turner och jag hoppas kunna leverera en eller annan låt av henne i sommar, säger Jessica Andersson till Landskrona Direkt.
– Inget är spikat ännu men jag lämnat förslag på låtar och en är till exempel What´s love got to do with it. Jag skulle även vilja köra en av dom riktigt romantiska balladerna.

Annons
 

Jessica Andersson, som vunnit såväl melodifestivalen 2003 som Lets dance 2011, har rivit loss låtar av Tina Turner i Landskrona tidigare. Det var efter en spelning på karnevalen 2007 iklädd BoIS-tröja som hon lirade på Speakers Corner.
– Det minns jag mycket väl. Det var en fantastiskt rolig kväll. Jag hoppas att vi får en lika magisk kväll i juni.

Att Jessica Andersson är en av de rutinerade rävarna i gänget råder det ingen tvekan om. Hon var med i starten 2003 och har bara missat två sommarturnéer och av naturliga skäl är minnena många.
– Vi har jätteroligt på scenen men även vid sidan om. Vi brukar ha gitarren med och jamma, grilla och ta ett glas vin om vädret tillåter. Ett trevligt minne är när vi var i Älvsbyn och vi grillade i en kåta, berättar hon och fortsätter att minnas.
– På tal om Landskrona så minns jag Siw Malmkvist. Hon var med de första åren och jag kan fortfarande se scenen framför mig där trollkonstnären Stefan Odelberg sågar av henne på mitten medan hon sjunger tunna skivor.

En som också kommer att vara med i sommarens show är komikern Per Andersson som gör sin debut i Diggiloo och i Landskrona.
– Jag har varit i stan och fikat men aldrig stått på scenen där, säger han till Direkten efter en snabb introduktion på engelska.
Per Andersson kan sjunga, det visade han med all önskvärd tydlighet då han mer stal showen från Peter Settman i Så ska det låta i höstas.
– Jag kommer nog att bjuda på någon gammal cuplett också men min uppgift är mestadels hemlig för såväl publik som artister. De ska går runt i lagom osäkerhet. Jag ska allt leta upp deras svaga punkter. Det ska bli jäkligt roligt.

Jessica Andersson ser fram emot att ha Per Andersson med i gänget.
– Vi är just nu på en förträff för lite sammansvetsning och fotografering och Per får alla att le från frukost till sen kväll. Han är helt galen, säger hon och skrattar.
– Han har också fått för sig att han ska dansa med mig och det är klart att han ska få, säger hon och Per Andersson är inte sen att hänga på.
– Det är klart att man vill lära sig av den bästa. Jag hoppas på privatlektioner, skrattar han.

Vad gäller det musikaliska i övrigt så kommer Per att satsa på det gamla rockbandet AC/DC.
– Jag tycker musik är roligt, tror jag hade en fyra i betyg. Beträffande AC/DC så gillar jag Angus Young. Han är lite som jag själv, springer fram och tillbaka hela tiden. Det passar mig.

Hela Diggiloo-gänget befinner sig just nu i Miami för att komma närmare varandra och ta bilder med mera. Jessica Andersson har sonen Liam med sig och kommer att ta lite semester i USA när man ändå är där. Per Andersson ska dock resa hem till Sverige redan idag.
– Det finns inget i Miami som kan mäta sig med påskägget med min mamma i Göteborg. Därför kommer jag att resa hem senare i eftermiddag.

Efter att programmet är spikat repeterar artisterna på egen hand innan de träffas i slutet av april och sedan kör de en produktionsvecka i Ronneby innan turnén drar igång den 1 juni.
I sommarens gäng ingår fyra tjejer, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Lotta Engberg och Linda Pritchard. De får sällskap av David Lindgren, Clabbe, Per Andersson, E-Type, Mojje Johansson och Andreas Weise.

Turnén startar i Ronneby och avslutas med en unik konsert i Haga.


Per Andersson utlovar många överraskningar för såväl publik som artister vid årets Diggiloo-show. Foto: Pontus Höök


Jessica Andersson hoppas att åter få sjunga låtar av tonårsidolen Tina Turner när hon kommer till Landskrona. Spelningen på Speakers Corner minns hon än idag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser