Annons

Fragment av liv- Berättelser från krigstiden

Kulturföreningen Viva i Lund har producerat en teaterföreställning, en utställning  och en antologi med namnet Fragment av liv – berättelser från krigstiden. Projektet bygger på intervjuer med äldre människor som delat med sig av hur det var att leva i Norden under andra världskriget. Lars Sjöberg i Glumslöv och Elsie Håkansson från Landskrona är några av de 34 personer som medverkat med sina berättelser.
Syftet med projektet är att bygga broar mellan generationer, främja förståelsen för andra människor samt öka barns och ungas förståelse, solidaritet och empati för människor som kommer från eller lever under hot i krigsdrabbade zoner, skriver Viva i ett pressmeddelande.

Premiär, vernissage och boksläpp äger rum på Kulturen i Lund den 5 april. Därefter ges ett antal offentliga föreställningar under april och maj – alla med fri entré. Hösten 2013 och våren 2014 går föreställning och utställning på turné.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser