Annons

Landoras ungdomar redan långt fram på utomhussäsongen

Trots vinterns järngrepp om Skåne firar BK Landoras pojklag triumfer på konstgräsplanerna. Under förra veckan avgjordes klubbens egen vinterserie med cupslutspel på IP:s konstgräsplan och i helgen visade elvaåringarna framfötterna i Kvarnby.

– Redan första upplagan av vinterserien blev en succé. Lag från hela Skåne strömmade in och massvis med härlig fotboll har kunnat spelas under vinterhalvåret, vilket är fantastiskt roligt, säger eldsjälen, Carl Nielsen som dragit i tåtarna.
– Glädjande var också att vi i klubben kunde prestera så pass bra att vi blev fyra bland P02:orna och våra P99:or kom på första plats.

Annons
 

Under helgen deltog BK Landoras elvaåringar i KIK-cupen i Kvarnby med två lag.
– Lagen som bjöd upp till motstånd var gräddan av 02-lagen i Skåne, främst från Malmö-regionen. I gruppspelet lyckades ett av våra lag gå obesegrade genom en grupp som i princip innehöll lag som vem som helst kunde stått som potentiella slutsegrare i cupen, bland annat MFF:aren Pontus Janssons grabbar i FC Burlöv. Våra pågar bjöd på så pass fint spel att det  ledde vidare till en knallhård a-slutspelsgrupp där MFF 2, LB07 1 och MFF 1 skulle mötas, säger Carl Nielsen, som trots sina blott 21 år inte enbart är vinterserie-samordnare utan även tränare för P02:orna.
– Vi fick se enorma kämpainsatser i slutspelet och mycket snillrika kombinationer från Landorakillarna. MFF 2 besegrades med 3-0 i första matchen men i andra stötte vi på patrull mot LB07 där vi föll med 0-4.  Till sist blev det en hedersam förlust mot Skånes och kanske Sveriges bästa lag i  P11-sammanhang MFF med 5-3. Detta fina spel var tillräckligt för att säkra bronspengen i cupen där alltså 16 av de bästa  P02-lagen i Skåne gjorde upp, avslutar Carl Nielsen som närmast har att prova ut en kostym då han är en av de nominerade till Årets Eldsjäl, vid Landskronagalan den 5 april.


Landoras P99:or segrade förra helgen i vinterserien. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser