Annons

Almanacka delas ut till lantbrukarna

En almanacka, från vårbruk till vårbruk, ges ut i samband med Landskronas 600-årsjubileum. Det är på miljöförvaltningens initiativ som almanackan tagits fram och nu ska den delas ut till samtliga lantbrukare i kommunen.
– Vi vill att den ska inspirera lantbrukare att delta i vårt viktiga miljöarbete, säger Högni Hansson, miljöchef i Landskrona stad och förklarar.
– Almanackan har fokus på miljöfrågorna i jordbruket och vad man själv kan göra för att driva ett miljövänligare jordbruk. Många lantbrukare bedriver ett målinriktat miljöarbete där man minskar sin negativa miljöpåverkan. Det är dock en ständig kamp mellan miljön och de ekonomiska ramarna.

Högni Hansson tycker att lantbrukarna i kommunen är duktiga men samtidigt måste miljöarbetet fortsätta att utvecklas.
– Som förvaltare av den goda jorden och den gröna cellen har lantbrukare ett stort ansvar inför nuvarande och kommande generationer. Nu är det dags att gå vidare i miljöarbetet. Kraftfulla åtgärder måste till för att vi i framtiden ska kunna dricka vårt vatten, producera mat utan gifter, kunna andas frisk luft och ha en biologisk mångfald, säger han.

Annons
 

Varje månad har ett tema och där finns även tips om ytterligare läsning och råd om vad man kan göra på den egna gården.
– Det ska inte vara några pekpinnar men väl tips och idéer på hur man kan förbättra miljöarbetet på sitt lantbruk.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser