Annons

45 varslas på Thorn Lighting

För drygt en månad sedan avslöjade Landskrona Direkt att Thorn Lighting stod inför ett större varsel och idag kom beskedet. Företagsledningen har på måndagen lagt ett varsel om 45 anställda, något som berör både tjänstemän och produktionspersonal.
– Det är oerhört tråkigt att behöva presentera ett varsel om uppsägning. Men denna förändring är nödvändig för att anpassa oss för framtida behov och säkra vår långsiktiga konkurrenskraft. Vår ambition är att minimera konsekvenserna för de berörda anställda och vi kommer att arbeta för att finna den bästa lösningen för alla, säger Patrik Källåker, platschef på Thorn Lighting.

Enligt ett pressmeddelande behöver företaget omstrukturera sin produktionsanläggning för att anpassa sig till marknadens krav på ny teknologi och nuvarande produktionsvolymer i fabriken.
– Anledningen till denna förändring är att skapa en konkurrenskraftig produktionsanläggning för framtiden. Konsekvensen blir minskat behov av arbetskraft, avslutar Patrik Källåker.

Annons
 

Varsel har lämnats till Arbetsförmedlingen och fackliga förhandlingar skall inledas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser