Annons

Irländskt Hollywooddrama på teatern

I söndags firades Saint Patrick’s Day, det vill säga Irlands nationaldag. Irländskt är det också på programmet på teatern till helgen. Det är Rush Musical Society från det lilla samhället Rush på den gröna ön som kommer till Landskrona Teater med 60 artister som ska framföra musikalen Mack & Mabel.
– Det ska bli fantastiskt roligt. De första anländer redan idag, säger Tommy Olsson, ordförande i Landskrona Riksteaterförening vilka arrangerar föreställningen.

Första gången RMS var i Landskrona var 2008, då med musikalen Hollywood Pinafore. 2010 återkom man med Fiddler on the Roof. Båda gångerna spelade man inför fullsatta salonger på Landskrona teater. Nu hoppas Tommy Olsson att succén fortsätter och det kommer att bli fulla hus igen, särskilt med tanke på att det firas rejält i staden i veckan.
– Även om vi inte fick status av jubileumsteater trots att vi förlagt föreställningarna under Landskronas ”födelsevecka”, är detta vårt sätt att gratulera staden, säger Tommy Olsson vidare.

Annons
 

Mack and Mabel är en musikal skriven av Jerry Herman. Den handlar om det tumultartade och romantiska förhållandet mellan Hollywoodregissören Mack Sennet och Mabel Normand, som blev en av hans stora stjärnor. I en serie återblickar tar Sennett oss till gulddagarna på Keystone Studios där han upptäckte Mabel och gjorde henne till stjärna och när han skapade Sennett’s Bathing Beauties.

Föreställningen spelas fredag den 22 mars kl 19, lördag 23 mars kl 15 och 19, samt söndag 24 mars kl 15.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser