Annons

VäL:s Landskrona DC PreParty en succé

VäL:s – Vi är Landskronas – lördagcafé inför stadens 600-årsdag blev till en riktig fest. Många landskronabor sökte sig till teaterrestaurangen. Som mest var det uppåt nittio kaffesugna gäster bänkande runt borden och på golvet. Med ett program som spände från Selma Lagerlöf, via irländsk folkmusik och landskronitisk HipHop, till Anders Cösters poetiska fotoutställning, fanns det något för alla smakriktningar och åldrar. Och det sistnämnda märktes verkligen bland publiken. De yngsta gästerna satt i barnvagn och de äldsta hade mer än ett grått hår i kalufsen.

– Fantastiskt roligt, säger VäL:s caféproducent Christophe Contassot.
– Och helt i linje med vår filosofi att möten är grundbulten för kontakter och relationer mellan människor, inte minst möten mellan generationer.

Annons
 

Inledde gjorde Selma Lagerlöf, eller rättare sagt Gudrun Back. Med citat från Selmas författande och från hennes brevväxling med väninnorna i Landskrona berättade Gudrun om den stora betydelse som tiden i Landskrona hade för Selma både som författare och som människa.

D.A.C. – Dads and Children – tog vid efter Selma och drog igång musiken. Elin Hansson bjöd på sköna och varma poplåtar ackompanjerad av Rolf Hansson och Christophe Contassot.  När Trinity tog plats på scenen med irländsk folkmusik stampade och klappade publiken i takt till såväl traditionella låtar som gruppens egna låtar. Ida Ek Mitchell, Cassandra och Michelle Hajny fick verkligen teaterrestaurangen att gunga.

Så var det dags för Fride Nilson med gitarr och mångtydiga egna låtar. Med på scenen var även Eddie Sandberg som med sin basbaryton gav extra djup åt låtarna. En inte alldeles fel övergång till nästa duo på scenen: Victor Wannergren och DJ Swahn. HipHop-älskarna, och alla andra i publiken, rycktes med av Victor och musikens beat. Trion Saving Grace knöt samman det hela. Kristofer Svensson, Anton Jönsson och Christophe Contassot bjöd på stämningsfull klassisk akustisk popmusik av Kristofers eget fabrikat.

Men festen var inte slut med det. Dagens konferencier, Jan Nilson, bytte roll och blev frågesportsledare. Det var dags för Musik Quiz. Med hjälp av underfundiga musikillustrationer fick publiken gnugga geniknölarna kring snälla och ibland ironiska frågor om staden i vinden. Och det bjöds på live-illustrationer. Fride Nilson hjälpte till med den första illustrationen: Jimmie Hendrix’s Purple Haze. Och Victor Wannergren hjälpte till med den sista: Victors egen Skåne Huvudstad 2.0.

– Vi vill tacka alla artister, alla som hjälpte till och framför allt vill vi tacka publiken som gjorde Landskrona DC PreParty till den förfest som vi hade hoppats på, säger Jan Nilson VäL
– Vi ser verkligen fram emot att arrangera fler lördagscaféer, och inte minst ett Landskrona DCI PreParty nästa år.

Men var kom DC ifrån?
– D står för 500 och C för 100, svårare än så är det inte, avslutar Jan Nilson.


Victor W och DJ Swahn gjorde att publiken inte kunde sitta still på stolarna.


Trion Saving Grace med musikläraren från Allvar Gullstrand i spetsen Kristofer Svensson, bjöd på härligt gitarrspel och fantastisk sång.


På fråga 8 spelades ”Man ska ha husvagn” innan Musik Quiz:en kom till association nummer 9 där frågeställare Jan Nilson undrade vem kan eventuellt känna sig utpekad. 1 Niklas Karlsson X Marko Huttunen (som var på plats) 2 Börje Andersson och musiken som spelades var Marie Bergmans – Ingen kommer undan politiken.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser