Annons

Vädret ställer till problem

Med anledning av den starka vinden har räddningstjänsten spärrat av en liten del av Järnvägsgatan i centrala Landskrona. Anledningen är att det lossnat takpannor på före detta Tuppaskolan.

– Det kom in larm om det i morse och vi beslöt då att spärra av och så kommer det att vara tills vinden lagt sig, säger Kenneth Olofsson, styrkeledare på räddningstjänsten.

Annons
 

Enligt prognoserna ska vinden mojna under eftermiddagen men då ska istället ett snöoväder dra fram. Såpass allvarlig är situationen att det utlysts en klass 2-varning.

– Vi uppmanar att man inte ska ge sig ut på vägarna om man inte är tvungen. Eftersom det kommer att snöa och blåsa är risken för drivbildning stor. Dessutom slipar vind och snö vägbanorna som då blir glashalla. Man gör helt enkelt bäst i att stanna hemma, säger Kenneth Olofsson.

– I absolut värsta fall har vi en bandvagn på frivilligbrandkåren i Teckomatorp. Det kan ju vara någon som behöver vård eller liknande. Men det är ytterst sällan vi behöver använda den.

På Trafikverket rustar man för kvällens snöfall. Sent på måndagskvällen kommer ett kraftigt snöväder in över Skåne. Enligt SMHI innebär detta upp till 25 centimeter snö, och kraftiga vindar. Trafikverket varnar för drivbildning och dåligt väglag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser