Annons

Rickard Malmsten gör BoIS-låtar

600-årsjubileumets officiella låt är komponerad av musikern och Landskronasonen Rickard Malmsten. Nu har han fått ett nytt uppdrag som han anser vara ärofullt. Det är två låtar som ska göras till BoIS 100-årsjubileum som firas 2015.
– Trots att jag bott runt om i värden i 23 år så har jag alltid följt BoIS. Innan vi fick barn så satt jag uppe på nätterna i Hongkong och lyssnade på sportradions sändningar på nätet. Ränderna går aldrig ur, säger han och skrattar.
– Min brorsa Per har ju också lirat i BoISför länge sedan.

Meningen är att Rickard Malmsten, som nyligen flyttat till Sverige, ska skriva en lugnare låt och en med lite mer tryck i.
– Den lugna ska fungera ungefär som Kentas Hammarby-låt ”Just idag är jag stark”. Den ska bland annat spelas lär laget kommer in på plan och som alla kan hänga med på. Den andra låten ska vara mer som en slagdänga.

Annons
 

Hans verk kommer dock att höras redan denna säsong.
– BoIS har bett mig att göra en version på jubileumslåten ”Landskrona, det är du, det är jag”. Istället för att ha en Landskronalåt med lite om BoIS så ska jag skriva om texten så att det blir en BoIS-låt med lite Landskrona i. Naturligtvis kommer den att heta ”BoIS, det är du, det är jag”.

Vem som kommer att framföra låten är ännu inte spikat.
– Det lutar åt att det blir ett par olika versioner som kan alterneras. Mer kan jag inte säga just nu. Jag hoppas dock att låten ska bli klar till i maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser