Annons

Kör återupplivad efter 20 år i vila

Ungdomskören Chorus Canores har efter 20 år i vila åter samlats och repeterar för en konsert i Sofia Albertina Kyrka den 4:e maj. Kören bildades för 45 år sedan av Le-Roy Forslund, som gick bort för cirka två år sedan. Han startade även Gosskören under Landskrona Allmänna sångförenings manskör. Under glansperioden gjorde man många shower på teatern och spelade också in en skiva.

Nu tränar kören med dirigent Göran Persson från Halmstad, som grundlade sitt musikintresse i just Gosskören och Chorus Canores. Hans kör hade för cirka en månad sedan konsert i Asmundtorp kyrka och den 4 maj är det dags för Chorus Canores att bjuda landskronaborna på en härlig konsert.
– Denna reunionon är idag en samling medelålders sångare, men väldigt rutinerade, hälsar Göran Påander i kören.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser