Annons

Kommunen köper skog för 2,3 miljoner

Kommunstyrelsens första ärende på gårdagens digra dagordning rörde en 15 hektar stor skogstomt i Saxtorp.
– Skog är en bristvara i Landskrona och där bygger vi inga villor, underströk Lilian Håkansson (MP) sedan kommunstyrelsen godkänt förslaget till köpeavtal och  beviljat stadsbyggnadsnämnden ett investeringsbidrag med 2,3 miljoner för inköp av del av fastigheten Saxtorps 30:5.
– I och med köpet har vi säkerställt ett stort rekreationsområde i Saxtorpsskogen.  Nu går vi vidare till Naturvårdsverket och försöker få området klassat som kommunalt naturreservat. Går det genom så finns dessutom goda chanser till att vi får halva köpesumman från dom, avslutar Lilian Håkansson glatt.

Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige för beslut.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser