Annons

Luf:are mot Femklövern

I annonser, på affischpelare, på Facebook och lite varstans syns det tydligt att det på lördag (16/3) åter anordnas en manifestation för Landskrona Lasarett, denna gång vid Gamla Kyrkans grund.
Det är personalen på Landskrona lasarett i samverkan med nätverket ”Rädda vården” i Skåne som i Malmö, Lund och Landskrona gör gemensam sak på lördag och arrangerar manifestationer i de tre städerna.

Klockan 11 uppmanas Landskronabor som vill visa sitt stöd för lasarettets personal att samlas vid Gamla kyrkans grund.
– Liberala Ungdomsförbundet kommer att medverka under demonstrationen, detta är en viktig fråga för Landskrona och vi vill å det bestämdaste uppmana den styrande Femklövern att ändra sitt beslut, säger LUF Landskronas ordförande Erik Rantzow med anledning av beslutet om strukturförändringar för operationsverksamheten.

Annons
 

Nätverket ”Rädda vården” bildades av socialistiska läkare, som bland annat förespråkar förbud mot vinster inom vård och omsorg. Något som inte riktigt är som hand i handske med de unga folkpartisternas syn.
– Vi ställer oss naturligtvis inte för något förbud mot vinster i vård och omsorg, hur man bedriver sitt företag har ingenting att göra med hur kvalitén på vården är, det är heller ingen som säger att regionen eller kommunen automatiskt skulle vara bättre kvalificerade för uppdraget att bedriva vård, vi är för en bred valfrihet inom vården. Vi hoppas att demonstrationen på lördag riktar in sig på Landskrona lasarett, det är av den anledningen vi finns på plats, menar Erik Rantzow.

Nu finns det naturligtvis en risk att varken överklaganden till förvaltningsrätten eller demonstrationer kommer att få någon inverkan på den styrande Femklövern i regionen.
– I fall att vi inte lyckas med denna första etapp, att rädda lasarettet, går vi vidare, då gäller det att se till att vi får hit det ögonsjukhus som vi blivit lovade, avslutar ordföranden Erik Rantzow.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser