Annons

Landskrona Församling fixade permanent uppehållstillstånd

En familj från Kosovo som hållit sig gömd i mer än fyra år har efter flera försök fått permanent uppehållstillstånd. Familjen hade gett upp hoppet om att få stanna men företrädare för Landskrona Församling hjälpte till och nu står det klart att de får stanna.
– Det är ovanligt att människor därifrån får stanna idag. Man sa till oss att det inte fanns några juridiska möjligheter kvar. Min diakonkollega och jag valde att strunta i det och provade en sista gång. Och då blev det ja, säger diakon Ellin Leo till Kyrkans Tidning.

Hon gör dock klart att församlingen inte gömt familjen.
– Vi gömmer inte flyktingar som församling, men hjälper till juridiskt, med samhällskontakter och information och vi har sett att det ger resultat. För man måste vara medveten om att det är ett stort åtagande att gömma någon och som församling tycker jag att man ska vara försiktig med det, förklarar hon och berättar att man nu kommera att fira.
– Det gör vi genom att bjuda in familjen och alla i nätverket på middag med tal och presenter. Vi kallar det för en permanent fest eftersom de fått sitt permanenta uppehållstillstånd, avslutar diakonen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser