Annons

Bryggan i Lill-Olas börjar ta form

Arbetet med att anlägga en ny brygga fortskrider enligt planerna. Till sommaren ska en ny, längre och trevligare brygga står färdig att användas av badsugna besökare i Lill-Olas.

Under vintern har man kunnat följa hur den nya bryggan i Lill-Olas vuxit fram, meter för meter. I förra veckan slogs den sista av de 270 pålarna ned ute vid soldäcket som avslutar bryggan, cirka 210 meter från strandkanten.
– Även om det har varit en ovanligt bister vinter för att angöra en brygga, tycker arbetsstyrkan att vindarna har varit gynnsamma med längre perioder av lågt vattenstånd, vilket underlättat det dryga pålningsarbetet, säger Tom Sörensson verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Just nu pågår arbetet med att anlägga det 260 kvadratmeter stora soldäcket, och inom någon vecka påbörjas installation och montering av de 76 LED-armaturer som ska vägleda besökare och lysa upp bryggan framåt nästa höst och vinter. Därefter återstår badtrappor, montering av räcke samt detaljarbeten längs hela bryggan. Bryggan kommer vara öppen året runt och tillgänglig för rullstolsburna.

Entreprenören har också aviserat att man följer tidplanen, som innebär att bryggan bör vara färdig före maj månads utgång, avslutar Tom Sörensson.


Cirka 210 meter lång blir bryggan…


… som i sommar kommer att se ut så här. Situationsvy Magasin A.


Soldäck och trappor som det är tänkt att se ut i sommar. Översiktsvy: Magasin A.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser