Annons

Ny krönikör på Direkten

Bokstäver från ett annat tangentbord kommer förhoppningsvis att förgylla Landskrona Direkt. Christian Cederholm heter 33-åringen som från idag börjar skriva krönikor här på sidan.
Jag är en livsnjutare, säger han som har och haft det tuffare än de flesta, född som han är med en obotlig sjukdom.
– Jag blir knappast 50, säger han och pratar hellre om sin nya permobil som gör att han lätt kan ta sig från hemmet och ner till centrum.
– Det är en njutning att kunna glida fram med en kopp kaffe i handen. Så här, säger Christian Cederholm, sträcker på benen, intar en behaglig sittställning och visar med handen hur en lockförsedd termosmugg gör livet gott även om han sitter i en permobil.

Att sedan trappor, trånga hissar, felplacerade dörröppnare, etcetera gör att han utestängs från mycket väljer han att inte reta upp sig på, även om det händer att han påtalar det.
– Det är exempelvis kört för mig att ta tåget från stationen här i stan. Min el-rullstol är för lång men det är ingen idé att vara bitter för det.

Annons
 

– Jag gillar att bara vara. Men även att skriva. Jag har faktiskt gett ut två böcker och har material till ytterligare tre. Jag har min blogg där jag skriver om livet, säger han och det blixtrar till lite extra i ögonen när han nämner sin fru och sin 1 år gamla dotter.
– De är naturligtvis mina ögonstenar.

Berömmet och komplimangerna ligger hela tiden och bubblar under ytan och snart får vi värja oss för, ”så sköna snubbar som ni växer inte på träd”. Christian Cederholm är Landskronabo sedan drygt två år tillbaka. Efter uppväxten i Tidaholm hamnade han i Skövde innan han flyttade till Skåne.

Talet kan ibland vara svårt att förstå, helst då så mycket ska berättas.
– Jag har lyxen att jag är unik på många sätt. Alla är unika och alla har en historia men jag är mig veterligen den enda vuxna i Europa som lever med Alexanders sjukdom.
Sjukdomen tär sakta men säkert på honom och något hopp om botemedel har han inte.
– Det är liksom inte lönt att jag börjar träna något, säger han följt av ett gott skratt.
–  Frisk luft får bli min drog istället, säger han kisar mot solen och vänder rullstolen 180 grader och sätter full gas hem till familjen.

Christians första funderingar eller krönika, om ni så vill hittar ni här.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser