Annons

I spinn för Vasaloppet

Samtidigt som startskottet gick för 15000 skidåkare uppe i Sälen kl 08:00 den första söndagen i mars, började 42 personer köra ett spinningpass i Korpens lokal i Landskrona.

Med vasaloppet på en storbildsskärm, nummerlapp på bröstet och ur högtalarna dunkade allt från klassisk hårdrock, tysk eurodance, svensk dansband och det senaste från dansgolven. Utomhus var det runt 3 grader, men inne i spinningsalen var det betydligt varmare och svetten droppade och många tröjbyte blev det.

Annons
 

Så fort deltagarna ville ha förfriskningar i form av vatten, sportdryck, bananer, choklad, bullar, torkad frukt, saltgurka eller blåbärssoppa så var det bara till att vinka till så kom serveringspersonalen, allt för att man inte skulle behöva gå av cykeln.

Många av deltagarna hade varit med under alla de 4 åren som vasaspinningen pågått. Varje deltagare betalade en liten summa för att vara med på evenemanget, pengarna skänkte sedan Korpen till Hjärt- och lungfonden. När Jörgen Aukland gick i mål i Mora 3 timmar och 50 minuter senare var det många spinningdeltagare som drog en djup suck.
– Men, nästa år kör vi igen, för 5:e året i rad, låter Jonas Andersson hälsa.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser