Annons

Brand stoppar tåg- och biltrafik vid Glumslöv

En kraftigt utvecklad brand uppstod i natt i Betongfabriken som ligger strax norr om Glumslöv. Eftersom det finns gastuber i byggnaden har polis och räddningstjänst beslutat att stänga av en mindre sträcka av Glumslövsvägen mellan Glumslöv och Rydebäck. Dessutom är tågtrafiken mellan Landskrona och Helsingborg inställd tills vidare. Enligt Trafikverkets hemsida kommer avstängningen av Glumslövsvägen att vara till klockan 16.00 på onsdagen.
Klockan 02.42 natten mot onsdagen fick räddningstjänsten larm om en brand i Betongfabriken som ligger strax norr om Glumslöv. Räddningstjänsten meddelade omgående att Trafikverket skulle stänga tågtrafik på spåret som går intill fabriken på grund av att det fanns gastuber i fabriksbyggnaden som riskerade att explodera. Strax innan halv fem på morgonen togs även beslut om att stänga av Glumslövsvägen mellan Bragegatan i norra delen av samhället och Rondellen vid Plantagen i höjd med motorvägsavfarten till Rydebäck. På Trafikverkets hemsida uppger man att sluttiden för vägavstängningen är satt till klockan 16.00. E6:an är dock öppen för trafik. Vad gäller tågtrafiken så ersätts tågtrafiken med pendelbussar på sträckan Helsingborg-Landskrona-Kävlinge.

Vad som orsakat branden är ännu oklart. Den är dock under kontroll och eftersläckningsarbete kommer att pågå under dagen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser