Annons

Åtta vapen har lämnats till polisen

Just nu har polisen vad man kallar en vapenamnesti. Det betyder att personer kan lämna in vapen anonymt på polisstationen och fram till dags dato har man fått in åtta skjutvapen i Landskrona.
– Totalt rör det sig om 13 ärenden. Det är åtta skjutvapen varav hälften är gevär och de andra är pistoler och revolvrar. De andra ärendena gäller ammunition, säger Jörgen Petersson, stationschef i Landskrona.

Har man något vapen eller ammunition hemma så är det bara att packa ner det och ta med det till polisstationen i Landskrona.
– Man gör väl bäst i att informera i luckan innan man tar fram vapnet så att man inte skrämmer upp någon, säger Jörgen Petersson.
– Har man andra typer av vapen som granater eller andra sprängvapen så ska man inte ta med dessa ner. Då ska man istället ringa så kommer vi och hämtar dom.

Annons
 

Hur många vapen som lämnades in mellan 1 mars och 31 maj 2007, det vill säga förra gången det rådde amnesti, vet inte Jörgen Petersson men i polisområde norvästra Skåne rörde det sig om cirka 600 vapen. I landet kom man upp i 14000 oregistrerade vapen och vapendelar, samt 14 ton ammunition.
– De gick samma öde till mötes som de som nu lämnats in. De kommer först att analyseras och kollas om de varit inblandnade i något brott och sedan kommer de att förstöras.

Mer om Vapenamnestin 2013 kan du läsa här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser