Annons

Asmundtorp i DM-topp

Försäsongen i fotboll rullar på och inget undantag för Asmundtorps IF som matchat ganska tufft på sistone. En förlust mot IK Wormo i tisdags följdes i lördags upp med en 7-0 seger över Tjörnarps GoIF i DM.

Efter 3-1 förlusten mot Wormo var man inte allt för nedslagna i Asmundtorpslägret.
– Killarna gör en bra match. Första målet ska vi absolut inte bjuda på men sett till matchen i 70 minuter är jag mycket nöjd. Vi spelar minst lika bra som Wormo och skapar dessutom fler chanser än dom. Det är dessutom ett kvitto till oss själva att vi inte är i rätt form än när vi tappar så mycket i slutet. Vi får lägga ner ännu mer på träningarna framöver för att hitta den rätta formen, sa  Anders Nilsson tränare Asmundtorps IF efter den träningsmatchen.

Annons
 

I lördags var det dags att i blåsten på en svårbemästrad konstgräsplan i Häljarp ta sig an Tjörnarps GoIF i DM. Asmundtorp vann sin fösta DM -match för året mot HF Olympia med 3-2. Hemmalaget lyckades hålla bollen på mattan och kunde gå till halvtidsvila med 3-0.
I medvinden i andra halvlek kunde AIF fortsätta på den inslagna vägen med bra bollspel längs marken och behärskat anfallsspel med fina kombinationer och bra avslut.
Med tanke på att vi bränt så många chanser under de första matcherna här under året är jag glad och nöjd med att vi förvaltar våra chanser idag. Den enorma blåsten påverkar men det är starkt att leverera 7-0 och dominera matchen så som vi gör, ansåg Anders Nilsson som också kan glädjas åt att Asmundtorp nu leder sin grupp i DM med tre poäng.

Närmast väntar Stidsvigs IF på lördag (16/3) kl.16.00. Matchen som egentligen skulle spelas på Stidsvigs IP är flyttad till konstgräset i Häljarp då Stidsvig inte kunde erbjuda konstgräs.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser