Annons

Ny VD fakturerar 1400 kronor i timmen

I höstas bildades Landskrona Stadsutveckling AB av representanter för Landskrona stad samt fem privata fastighetsägare, HSB Landskrona, Lindström Fastigheter, Svenska Hus, Heimstaden och Fastighets AB Tornet. Vid en presskonferens på tisdagen presenterades Christian Alexandersson som bolagets nya VD. I det avtal som skrivits står att läsa att VD:n inledningsvis kommer att få max 284 000 kronor för tre månaders arbete. Arbetstiden är bestämd till 25 timmar i veckan.

Landskrona Stadsutveckling AB bildades i höstas med målet att rusta upp och höja statusen i centrum och på Öster. Bolagets styrelseordförande Kenneth Håkansson kallade på tisdagen till presskonferens i HSB:s lokaler. På denna presenterades Christian Alexandersson som ny VD.
– Det var en enhällig styrelse som kom fram till att Christian Alexandersson var rätt man för jobbet. Det som vi tagit fasta på är att han har en bred kunskap om såväl den offentliga som den privata världen, säger Kenneth Håkansson.

Annons
 

Christian Alexandersson har stor erfarenhet av stadsutvecklig och hans senaste anställning var VD för Arenastaden, ett gigantiskt projekt i Solna utanför Stockholm.
– Vi har byggt en stad i staden med alla de utmaningar detta innebär. Men jag har även arbetat med många andra projekt. Jag har bland annat varit VD i HFAB vilket är Halmstads kommunala bostadsbolag samt jobbat för NCC i Göteborg. Dessutom har jag varit kommunchef i Halmstad, säger han.

Christian Alexandersson har redan börjat sitt nya jobb och anställningsavtalet är ställt till hans bolag, J9C International AB som har sitt säte i Stockholm.
Vi tyckte att det var bäst för båda parter att inleda ett kort samarbetet till en början. Målet är sedan att anställa honom direkt som VD och inte gå genom hans företag, säger Kenneth Håkansson.

– Det innebär också att jag kan avsluta de projekt som jag för närvarande håller på med för att sedan satsa fullt ut, säger Christian Alexandersson.

Den nya VD:ns uppdrag förväntas omfatta 25 timmar per vecka och timlönen som faktureras är 1400 kronor (plus moms) vilket motsvarar 145000 kronor i månaden. Arvordet får dock högst uppgå till 284000 kronor för tre månaders arbete i enighet med bestämmelserna i lagen om upphandlig, om så kallad direktupphandling.

Någon rekryteringsbyrå har inte varit inblandad i jakten på en ny VD.
– Kenneth jobbade mycket med Friends Arena och det var i samband med detta som han kontaktade mig. Sedan har allt haft sin gilla gång och förra veckan var vi överens, säger Christian Alexandersson.

– Jag har läst vad som skrivits i media om centrum och Öster samt läst genom det underlag som sammanställts inför fullmäktige och andra möten. Men nu ska jag läsa in mig i detalj och presentera en strategi när styrelsen träffas den 16 april.

Kenneth Håkansson är glad att VD:n nu är anställd och ser fram emot att lyfta stadsdelarna.
– Det kan bli tal om rivningar men även nyproduktion. Och inte bara direkt i centrum och på Öster utan även i de områden som gränsar. Den 16 april ska vi ha en handlingsplan. Det är nu det börjar på allvar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser