Annons

Gymnasister vidgar vyerna i Karibien

Med hjälp av bidrag från Internationella programkontorets Athenaprogram befinner sig en grupp på 15 personer från Enoch Thulingymnasiet i Santo Domingo i Dominikanska Republiken.
– Vi har varit här nu i en dryg vecka, berättar Bo Ståhl, som är en av de tre lärare som rest till Santo Domingo med tolv elever.

Tiden har gått fantastiskt fort och vi har haft aktiviteter tillsammans med de dominikanska eleverna varje dag. Skolan som vi samarbetar med heter Infotep och de bedriver yrkesutbildning i hela Dominikanska Republiken.

Annons
 

Eleverna genomför ett projekt tillsammans inom datorområdet med inriktning på att skapa hemsidor med WordPress.
– Arbetet på skolan håller på ungefär fem timmar om dagen sedan har vi andra aktiviteter resten av tiden, exempelvis ett studiebesök på Volvo. Vi kommer att bli de första utomstående personer som får ta del av deras nya visningshall som öppnar i maj för allmänheten, säger Bo Ståhl. 

Delegationen från Landskrona besöker också skolor för yngre barn och sjukhus för att skänka saker som man samlat ihop på hemmaplan.
– Det är bland annat ritmaterial och leksaker, berättar Bo Ståhl.

Förutom allt arbete hinner gruppen också med att ta det lugnt på stranden och njuta av härliga bad och göra utflykter i landet för att se hur människor lever och bor.
– Det är något annorlunda än svenska förhållanden kan sägas. Senare i år kommer eleverna som vi samarbetat med att besöka oss i Landskrona. Då kommer vi att fortsätta där vi slutade projektet i Santo Domingo, avslutar Bo Ståhl.


Fotosamling efter ett möte med ledningen för Infotep. Foto: Privat.

Följ projektet på Facebook: www.facebook.com/enochthulingymnasietikaribien

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser