Annons

Folkmusiken intar teatern

På lördag arrangerar Kulturskolan i Landskrona åter en folkmusikdag. Precis som hösten 2012 har man bjudit in elever och lärare från andra kulturskolor i regionen. Dagen kommer att bestå av en workshop ledd av den kända malmöorkestern Avadå band. Under för- och eftermiddag jobbar musikanterna i olika grupper och lär sig ett antal låtar.

Dagen kröns med en kvällskonsert kl.19.00 på Landskrona teater där Avadå Band framträder med sin svängiga folkrepertoar. Biljetter till konserten kan bokas på Ticnet under Music is love. Konsertarrangemanget är ett samarbete mellan Landskrona stad och Musik i syd.

Annons
 

Redaktionen fick en pratstund med initiativtagaren Andreas Ralsgård på Kulturskolan i Landskrona.

Vad förväntar du dig av arrangemanget på lördag?
– Att fortsätta att bygga upp ett skånskt folkstorband som kan fortsätta att spela tillsammans i framtiden. Sen hoppas jag ju självklart att det kommer bra med folk till konserten också. Den är väl värd ett besök. Dessutom kommer bandet och kursdeltagarna att framföra ett antal nummer tillsammans.

Skiljer sig innehållet i vårens folkmusikdag mot den i höstas?
– Den här gången är det ju en kurs med externa inspiratörer som har en lång erfarenhet av folkmusikgenren. Det känns kul att vi har lyckats få hit Avadå Band.

Ni var många senast. Blir det lika många deltagare som i hösten 2012?
– Ja, det blir ett 40-tal musikanter även denna gången.

Finns det någon framtida plan med folkmusikträffarna?
– Vad gäller ”storbandet” har jag en förhoppning att någon annan kulturskola tar över stafettpinnen så vi kan dela på arrangörsskapet för folkmusikdagarna, avslutar Andreas Ralsgård.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser