Annons

Unikt glas och lokal konst på auktion

Den lokala konstnären Lennart Cederstams verk finns att beskåda i många Landskronahem och på tisdag går en unik tavla av honom under klubban på Skånes Auktonsverk. Dessutom kommer delar av en stor glassamling att auktioneras ut.

På Landskrona BoIS supporterklubb Black & White hänger en gigantisk tavla målad av Landskronakonstnären Lennart Cederstam. Inte riktigt lika stor är den på Plorren som går under klubban på Skånes Auktionsverk på tisdag.
– Den är stor nog, 188 centimeter bred och nästan en meter hög. Det här är verkligen något för lokalpatrioten, säger auktionsförättare Joakim Karlsson.
– Dessutom går två litografier av samma konstnär samt ett par av Gustav Rudberg med Venmotiv under klubban.
Även flera verk av Landskronabekantingen Lasse Johnson auktioneras ut.

Annons
 

Det som sticker ut på auktionen är annars glaset.
– Vi har fått en stor samling av samtida glas och här finns en hel del intressant. De mest exklusiva föremålen sparar vi till vår kvalitetsauktion senare i vår men även på tisdag kommer en del riktigt spännande objekt att ropas ut. Ett av dessa är en unik vas av Ulrica Hydman Vallien. Den är ett prov som bara finns i ett exemplar, berättar Joakim Karlsson.
Även Ulricas man Bertil Vallien är representerad på auktionen. Hela 19 verk formgivna av den världsberömda glaskonstnären kommer att auktioneras ut.

Auktionen äger rumpå tisdag med start klockan 17.00.

Bonusmaterial
Avslutningsvis kan vi inte undanhålla er hur det gick till när supporterklubben fick sin stora tavla av Lennart Cederstam. Den stora arenaflaggan hade draperats över verket som hängts upp i den lilla klubblokalen i en källare på Vengatan.
Media och medlemmar hade kallats och ett välkomstal hölls. De mest uppmärksamma noterade det konstiga faktum att ur en garderob strilade rök ur springorna samtidigt slogs garderiobsdörren upp på vid gavel och ut hoppade konstnären med en cigarett i mun.
– Ska vi inte börja snart? Jag har ju suttit där ett tag så jag blev röksugen, var hans första kommentar till den förvånade folksamlingen innan flaggan föll och en storslagen tavla på Sonny Johansson och klacken uppenbarade sig. Samma kväll hade tipsgänget 13 rätt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser