Annons

Röda Korset höll årstämma

Inför ett 30-tal medlemmar höll Landskronabygdens Röda korskrets nyligen årsstämma i Församlingshemmet. Kvällens program innehöll förutom mötesförhandlingar ett kort föredrag om en ”Pilgrimsvandring” av Kristina Härfstrand och en kaffestund.

Ordförande Sylva Rampe rapporterade om ett projekt i samarbete med Malvan som ägt rum under hela 2012. Utvärdering har visat att både utförare och mottagare är mycket nöjda. Detta lokala projekt kommer att fortsätta under 2013.

Annons
 

Ur verksamhetsrapporten framgår även att:

Kurser i Hjärt-lungräddning både för vuxna och för småbarnsföräldrar pågår.

Besöksgruppen har under 2012 ett utökat uppdrag. Numera går Röda Korsare på besök eller går på promenad med äldre från två olika boenden i Landskrona.

Läxhjälp pågår varje torsdag eftermiddag på Alleskolan.

Röda Korset har under 2012 fått motta en donation som var avsedd att ge någon/några skolungdomar ekonomisk hjälp för att ex köpa in glasögon eller gymnastikutrustning.  Uppdraget är utfört och pengarna ,tillsammans med ett donationsbrev, är lämnade till utbildningsförvaltningen i Landskrona stad.

Bössinsamlingar har under året ägt rum till olika projekt och nu i slutet av året framför allt till Syrien. 122 916 kr har samlats in och i summan ingår även viss försäljning från vår Second Hand butik, berättar Sylva Rampe.

Innan det var dags för kaffe med dopp berättade Kristina Härfstrand och visade bilder från sin Pilgrimsvandring. Denna vandring krävde både lite äventyrslusta och god kondition. Tack, Kristina, avslutar Sylva Rampe.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser