Annons

Falcons P12-vinst med stort besvär

I veckan fick Falcons P12-lag besök av Åstorp/Kvidinge och precis som när lagen  möttes i höst så skulle det visa sig vara en jämn tillställning. Det skulle krävas att det blanades runt i femmorna inför slutperioden för att hemmalaget skulle greja en 3-2 seger.

Hela den första perioden kännetecknades av att Åstorp/Kvidinge spelade otroligt disciplinerat i sitt försvarsspel och även om Falcons hade ett övertag i bollinnehav så skapades inte de helt farliga målchanserna. I stället var det Åstorp/Kvidinge som på en retur fick petat in ledningsmålet. 

Annons
 

Andra perioden fortsatte i princip på samma sätt och i stället för att ett Falconsskott smet in på rätt sida stolpen, så var det Åstorp/Kvidinge som kunde utöka sin ledning på en kontring. Falconskillarna fick inte spelet till att stämma och blev stressade i sitt anfallsspel och tog ibland för snabba avslut och oftast saknades folk på returerna. Falcons lyckades dock få in en reducering av Jakob Bjarke så att resultatet var 1-2 inför sista perioden. 

Till tredje perioden rördes det om i de tre femmorna och spelet blev lite rakare och snabbare så att vi kunde göra försvarsspelet obekvämare för Åstorp/Kvidinge. Efter fem minuter kunde Jakob Bjarke kvittera matchen efter en framspelning av Niklas Josefsohn. Någon minut senare fick Falcons frislag vid ”höga slott”.Samuel Rosenqvist petade till Tobias Ohlsson-Bååth som med ett lågt skott kunde ta Falcons till en ledning som, trots 4 minuters box-play, stod sig matchen ut.

Målskyttar i matchen för Falcons: Jakob Bjarke 2 och Tobias Ohlsson-Bååth.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser