Annons

Rysk rutin för Josse

Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF har varit i Moskva i Ryssland på tävling.

I samband med en stor Grand Prix tävling för seniorer fanns även möjlighet för den bästa junioren från varje land att få delta.
– Så ”Josse” har i helgen varit omgiven av idel världsstjärnor, vilket hon tyckte var väldigt roligt och inspirerande, meddelar Jenny Engdahl-Petersson mångårig ledare, tränare och domare från LKGF.

Annons
 

För Josefine Olsson gick tävlingen ganska bra med en 13:e plats i den hårda konkurrensen. Hennes bästa gren var som vanligt boll där hon hamnade på nionde plats. Tunnbandet fungerade också ganska bra, men grenarna band och käglor hade en del onödiga misstag.

Alla Josefines program är nykomponerade och mycket svårare än förut. De ska nu innehålla både tre riskfulla kast och ett nytt inslag som kallas ”mastery”. Vilket innebär att gymnasten skall göra något nyskapande och häftigt som gör att domare och publik vaknar till. Dessutom får man extra bonus för danssekvenser. Nytt är även att en av gymnastens fyra musikstycken får innehålla sång.

Totalt deltog 20 nationer i juniortävlingen som innehöll nästan 30 gymnaster. Några länder hade ansökt om att få komma med fler än en juniorgymnast.

Med på resan var även svenska mästarinnan Jennifer Pettersson, Örnsköldsviks GK och Anastassia Johansson, Stråssa GF samt landslagstränare. Vann tävlingen gjorde den ryska gymnasten Yulia Brevikova.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser