Annons

Skolstipendium delades ut

För femte året delades i går kväll skolstipendium ut till elever i de offentliga och fristående skolorna i Landskrona stads upptagningsområde.

Glada och förväntansfulla elever från grundskolan och gymnasieskolan var tillsammans med sina vårdnadshavare inbjudna till skolstipendieutdelningen i Stadshuset den 5 mars. Av årets 25 stipendiater har en av dem dessutom utmärkt sig genom att två år i rad ha lyckats med bedriften att få ett stipendium. Förra året under kategorin Fria nomineringen och i år Bästa kunskapsutveckling. Stipendiaterna fick varsitt diplom och en check på tusen kronor.

Annons
 

Sedan starten 2009 har totalt 94 elever fått del av stipendierna i någon av de fem kategorierna; Bästa prestation, Bästa kunskapsutveckling, Bästa kamrat, Bästa innovation/entreprenörskap och den Fria nomineringen. Lärare, rektorer och verksamhetschefer är de som nominerat och valt ut just dessa bland så många andra duktiga elever.
–  Det är mycket glädjande att vi kan belöna våra duktiga elever i grund- och gymnasieskolan. De är bra förebilder för många andra, säger Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen.

Stipendierna delades ut under en ceremoni i Stadshuset av kommunalråd Torkild Strandberg och utbildningsförvaltningens chef Tomas Johansson.

Här hittar du samtliga stipendiater med motivering (PDF).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser