Annons

Live Love Landskrona

Lagom till Landskronas stads 600-års födelsedag den 20 mars kommer en kollektion smycken att släppas.
– Förhoppningsvis finns de till försäljning redan några dagar innan, säger museichef Elisabeth Arvidsson som först måste räkna lite på vad de ska komma och kosta.
– Troligtvis runt en 400-500 kronor, tippar hon.

Kollektionen består av halsband och nyckelringar i plexiglas och silver, som kommer att användas både som gåvor och finnas till försäljning. Motiven är sex välkända siluetter i Landskrona.
– Jag har valt ut ikoniska symboler som passar för Landskrona, säger smyckedesignern och  formgivaren Helena Berggren som glatt sig mycket åt att få komma tillbaka till barndomsstaden som hon lämnade 1978.

Annons
 

– Jag är uppväxt i Gamla Kassan så Landskrona har alltid funnits i mitt hjärta. Det är en  jättefin stad med många positiva sidor. När jag blev tillfrågad att formge smycken till stadens 600-års jubileum åkte jag tillbaka till min hemstad och såg Landskrona med nya ögon, förklarar hon.

– Vid ritbordet växte snart tio förslag fram av vilka sedan dessa sex symboler valdes ut och tillverkades som berlocker. Jag gillar när man kan sätta samman ett eget smycke. De olika symbolerna ger möjlighet att variera och kombinera, poängterar hon.

Frågan är nu om staden tänker förära kungen ett av smyckena?
– Det hoppas jag, avslutar Helena Berggren med ett leende.


Hela kollektionen. Kronan i stadsvapnet, nya vattentornet,Thulins flygplan, Rothoffs koloni, Rådhusblomman och Live Love LA. Foto: Johan Carlson.


Helena Berggrens mamma Aina Berggren var arkitekt i Landskrona, så ett intresse för den lokala arkitekturen har alltid funnits. Nu har designern namngett och återskapat ”Rådhusblomman” som ett smycke i sin kollektion.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser