Annons

Berlin från Landskrona vann i Stockholm

I helgen var Sveriges hetaste kock, Daniel Berlin och lagade mat på Erikstorp.
Alldeles säkert bjöds gästerna på en matupplevelse utöver det vanliga.
Igår fick kocken från Landskrona höra jublet från tusen personer i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm när hans krog i Skånes Tranås korades till Årets Matupplevelse vid White Guide Galan.

Motiveringen löd:
” För en stor upplevelse i det lilla formatet, där den nära omgivningen aktivt efterforskas på de bästa råvarorna, som avlockas dofter och smaker man inte trodde fanns – i en inspirerad, sinnlig matlagning med förståelse för säsong och skönheten i det enkla.”

Annons
 

En som liksom Landskrona Direkt satt klistrade vid den direktsända galan på webben var Daniel Berlins kocklärare från restaurangskolan på Hotel Öresund, Björn Wingårdh.
Det är klart att jag är oerhört stolt. Jag har försökt ringa honom men har förståelse för att han inte hinner svara. Glädjande är också att vi fick se Erik Andersson på scenen. Även han har gått på vår skola och han har kamperat ihop med Berlin i åtta år nu.

Noterbart är att Daniel Berlin Krog är klassificerad i den högsta kategorin, Internationell Mästarklass med matpoäng 38/40 och servicepoäng 22/25 och därmed rankad som landets femte bästa restaurang.

White Guide har bedömt närmare 800 restauranger och 90 barer i landet av dessa presenteras 507 restauranger och 40 barer i årets upplaga. Från Landskrona finns Restaurang Pumphuset omnämnd i kategorin ”Också ett bra ställe”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser