Annons

Programmet för guidade turer är färdigt

Även i år anordnar Turistbyrån Landskrona – Ven guidade turer för allmänheten.

Den fullfjädrade och kunniga guiderna Olga Bergvall, Gunnel Björkman, Mats Blomquist, Örjan Ekström, Sven Nilsson, Palle Påander, Calle Sundewall och Sven-Erik Thosteman ledsagar  inte mindre än elva turer runt om i Landskroan. Det fullspäckade  programmet innehåller allt från parkvandring, koloniutställningen c/o Kolonin och en cykeltur, till stadsvandringar och vandringar med temat slaget vid Landskrona.
– För den modiga finns en kuslig vandring. Den har vi redan hunnit få många frågor kring, säger Helena Olsson på Turistbyrån.

Annons
 

Sommaren stora utställning C/O Kolonin – en utställning om modernt
koloniliv och odling i stadsmiljö är just nu under uppbyggnad inne på Citadellområdet. Alldeles i närheten ligger landets äldsta koloniområde vilket kommer att komma än närmre i sommar med en den nya gångbron som kommer att förbinda slottsområdet med Citadellets koloniområde.
Varje dag klockan 15  i sommar  från 25/5 till 28/9 bjuds det på  guidningningar i utställningen.

Eftersom Landskrona firar 600 år bjuder Turistbyrån besökarna på vandringarna som en present.
– Turerna är kostnadsfria men för vår planerings skull måste man anmäla sig till oss innan. Skulle någon tur bli väldigt populär så får vi försöka sätta in extra turer.

Båtturen till Gråen, som alltid varit bland de mest populära turerna på året, kommer dock inte att vara kostnadsfri utan kostar, precis som i fjol, 250 kronor att följa med på.
–  Tänk på att turistbyrån är en kontantfri butik, så glöm inte kortet, påminner Helena Olsson.

– Samtliga turer finns presenterade i en folder som man kan hämta hos oss eller via nätet. Det finns turer för alla smaker, utlovar Helena Olsson.

Den första turen går av stapeln på stadens födelsedag den 20 mars och är en stadsrundvandring, därefter rullar de guidade turerna på långt in på höstkanten.


Turistbyrån Landskrona-Ven anordnar även guidade turer efter förfrågan för grupper, företag, föreningar eller andra som vill ordna något trevligt och lärorikt för sitt gäng. Den 2 juli guidar tidigare stadsantikvarie Örjan Ekström besökarna runt bland vackra hus i Landskronas centrum.
– Intresset för arkitektur är stort och vi har tidigare gått och tittat på villorna längs Strandvägen i år håller vi oss till centrum, säger Helena Olsson.

Programmet för de guidade turerna kan du hämta här som PDF.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser