Annons

Första SM-medaljen i hamn för Falcons

I helgen tog Falcons sina första SM-medaljer genom tiderna då klubbens P13 knep bronset i Newbody Cup uppe i Falun.

Laget som under alla år gått under benämningen ”Muttas Pågar” tränas av Ledarkannan-prisade Thomas Jacobsen men vid hans sida finns den unge eldsjälen, ännu ej 21 fyllda, Pontus Christensson som i lika grad bör lyftas fram. Pontus var bara 13 år gammal när han följde sin lillebror till innebandyskolan och fick frågan av ”Muttas” om han inte ville hjälpa till.
– Och på den vägen är det. Jag har hunnit följa killarna i 8 år nu, säger han och det svindlar lite när han tänker på vilken utveckling han fått vara med om.
– Det är väl där glädjen ligger, att få se hur pågarna utvecklats, från de små rinkarna till de stora arenorna, säger eldsjälen och berättar om SM-slutspelet i Falun.

Annons
 

Uppladdningen innan match hade varit bra och det märktes på spelarna att detta betydde mycket för dem. Man kunde nästan ta på spänningen i omklädningsrummet, berättar han som skulle få uppleva en tät kvartsfinal mot Lockerud. Efter en nervös inledning från båda lagen skulle matchen sock komma att styras av Falcons.
Efter en nervpirrande avslutning fick lagets målvakt Niklas Inkinen briljera i slutsekunderna och göra en avgörande räddning. Matchen slutade 4-3 och Falcons hade tagit sig till semifinal mot Åkersberga.
Skillnaden på lagen var för stor och i paus låg vi under med 4-1. Det var ett underläge vi inte orkade hämta upp, utan de kunde kontrollerat göra både 5-1 och 6-1 efter paus. Mot slutet kunde vi dock snygga till siffrorna en aning och slutresultatet skrevs till 6-3. All heder åt killarna, de kämpade bra, men motståndet var det bästa vi någonsin mött, berömmer tränaren.
Det skulle mycket riktigt visa sig att Åkersberga står i en klass för sig själv då dom även tog hem finalen.

I bronsmatchen ställdes skåningarna mot Sandviken.
– Vi startade i ett högt tempo och kunde tidigt ta en värdefull ledning. Efter det kontrollerade vi matchen, men missade våra målchanser och slarvade i defensiven. Något som gjorde att vi bjöd in motståndarna i matchen igen och med ett par minuter kvar reducerade Sandviken till 6-5. Dock kom man inte närmre än ett skott där Niklas återigen fick göra en jätteräddning. Vi vann matchen, slutade trea och rodde hem Falcons första SM-medalj, säger en glädjestrålande ledare.

Vad är då drömmen för den unge ledaren som trots tuffa studier vid Lunds Tekniska högskola lägger ner massor av ideell tid i föreningen.
– Helt klart är det först och främst att få följa detta laget tills de blir seniorer. Sen bär jag på en dröm att i framtiden få träna ett elitlag. Gärna då Falcons och med flera av dagens P13-pågarna med som en grundstomme, avslutar Pontus Christensson.

Det är inte bara på spelarsidan det är god återväxt i klubben.


Pontus Christensson var bara 13 år gammal när han började träna sitt lag. Idag har killarna i laget hunnit fylla 13(de flesta fyller 14 i år) och dessutom vunnit ett SM-brons. Foto: Ulf Bjarke

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser