Annons

DM-seger för Asmundtorp

Två snabba mål i andra halvlek gav Asmundtorp sina tre första poäng i DM sedan man på bortaplan besegrat HF Olympia med 3-2.

Lördagens motstånd för Asmundtorp var inte mindre än anrika HF Olympia från Helsingborg, ett lag som i seriesystemet spelar division 6 fotboll.
En divisions skillnad betyder ofta inte mycket så här på försäsongen, något Asmundtorp fick erfara i första halvlek.
– Vi börjar matchen trevande om man ser till spelet men vaskar ändå fram ett par riktigt bra målchanser utan att lyckas sätta dit bollen, berättar Johan Paulsson tränare Asmundtorp.

Annons
 

Det skulle krävas en kalldusch i form av ett mål efter en hörna  där HF Olympia utnyttjade en markeringsmiss och kunde trycka in  1-0 för att Asmundtorp skulle vakna och komma in i matchen.

Tomas Gümüssoy kunde behärskat och snyggt trycker in 1-1 precis innan halvtid.

Asmundtorp startade sedan starkt i andra halvlek och tog allt mer över matchen. Med en hög press lyckas laget trycka tillbaka HF Olympia. AIF gör sedan två snabba mål genom Tony Svensson och Michael Stenberg.

Efter målen drar Asmundtorp omedvetet ner på tempo och HF Olympia kan ta sig in i matchen igen. Slarv hos gästerna gör att HF Olympia med en kvart kvar av matchen kan reducera.
Matchen blir efter detta rätt nervös och spännande och hemmalaget jagar en kvittering.
– Detta sätter lite nerv på sista kvarten vilket är onödigt, men vi reder ut det och jag är glad över att vi kan plocka hem tre poäng i första tävlingsmatchen för säsongen, avslutar  Johan Paulsson.

Noterbart o övrigt var att det delades ut två utvisningar i matchen, en till vardera lag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser