Annons

Ullastina på tapeten

På inte mindre än tre platser i Landskrona kommer Ullastina Larsson att ställa ut tavlor på under mars månad.
– Egentligen fyra för under Konstrundan öppnar jag upp mitt hus på Plorren i vanlig ordning, säger hon i en paus i hängningen på  Galleri Gamla Staden.

Ullastina Larsson är het och har väl egentligen varit det sedan hennes utställning Fasader på museet för nära nog exakt ett år sedan.
– Vi har följt henne ett par år nu och det var väl egentligen i samband med utställningen på museet som vi bestämde oss att vi måste visa hennes verk på galleriet, säger galleristen Peter Backe och ställer in spotlighten på en tavla som faktiskt inte föreställer en fasad.
– Jag har en del båtar eller som här bropelare men även flytdockan som slet sig finns med bland fasaderna, säger konstnären som igår  var med och invigde  Konst #2 på museet där två av hennes verk ingår.

Annons
 

I påsk väntar sedan Konstrundan  och Ullastina har valt ut vilket verk som ska finnas med på samlingsutställningen i konsthallen.
– Nästan alla verk här på galleriet är nya, säger hon och galleristen undrar försynt om hon har fler målningar på lager om det nu blir succé och hon säljer slut.
– Nej halleda, det kan jag inte göra. Jag tänker ha öppet där hemma i påsk och då måste jag ha något att visa, säger hon och skrattar, möjligtvis något nervöst.

Ullastina Larsson har vernissage på sin utställning 12-17 nu på lördag och söndag. Målningarna kan beskådas på galleriet fram till och med den 24 mars.


Peter Backe ställer in ljuset och Ullastina Larsson förundras lite över att väggarna på galleriet svalde alla tavlor hon hade med sig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser