Annons

BoIS går 2000 plus

Inför Landskrona BoIS årsmöte den 4 mars presenterar föreningen i princip ett nollresultat i bokslutet för 2012, eller mer exakt en vinst på 2000 kronor. Detta ska jämföras med förra årets förlust på 1,4 miljoner kronor.
– Vi hade budgeterat ett litet större överskott men är ändå nöjd med verksamheten såväl ekonomiskt som hur vi har utvecklats. Då tänker jag främst på ungdomssidan som varit fantastiskt framgångsrik. Vi har haft en verksamhet som man måste gå tillbaka ett tiotal år för att hitta något motsvarande och då hette ungdomarna bland annat Lindgren, Farnerud, Andersson och Olsson. Det känns som om vi har hittat tillbaka till våra rötter, kommenterar BoIS ordförande Kenneth Håkansson.
– Sportsligt sett måste vi också vara nöjda. Vi blev sexa i Superettan och det tycker jag är en godkänd prestation. En eloge också till tränarna Henrik Larsson och Hasse Eklund som vågade släppa fram våra ungdomar i A-laget. Tack vare det fick vi 200 000 kronor i bonus av Svenska Spel.

Totalt omsatte Landskrona BoIS koncern 34,7 miljoner kronor, en ökning jämfört med 2011 på 2,8 miljoner kronor. Omsättningen i föreningen var 26,4 miljoner kronor, en ökning med 1,8. Intäkterna var 1,7 miljoner kronor högre 2012 jämfört med året innan. Den ökningen beror framför allt på högre reklam- och sponsorintäkter. Personalkostnaderna i koncernen låg 2012 på samma nivå som året innan. I koncernen ingår driften av Landskrona BoIS Fotbollsakademi samt samhällsprojekten Startelvan och Avspark.

Annons
 

Landskrona BoIS har ett eget kapital på cirka en miljon kronor.
– Det vill vi öka, men det är ändå ett kapital som många andra superettanklubbar är långt ifrån, avslutar Kenneth Håkansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser