Annons

Uraniborg gick på grund

Ett tiotal passagerare på den nya venbåten Uraniborg fick på onsdagskvällen en annorlunda upplevelse. Klockan närmade sig 20.30 och båten som några minuter innan lämnat Skeppsbrokajen hade just passerat kallbadhuset på väg mot Ven då den körde in i en sandbank i kanten av den smala farleden. Befälen på båtan tog beslutet att backa tillbaka till terminalen i Landskrona och sedan frakta över passagerarna med M/S Stjerneborg.
– Vi fick en mjuk bottenkänning och tog det säkra före det osäkra, säger Michael Rydén, driftsledare på Ventrafiken.

Vad som orsakade grundstötningen ska nu undersökas innan båten åter tas i drift.
– Vi vill ha reda på den egentliga orsaken till incidenten. Vi kommer under dagen att intervjua de inblandade och även gå genom de tekniska systemen och kolla den så kallade svarta lådan. Under eftermiddagen kommer vi även att genomföra en botteninspektion för att kunna utesluta skador.

Annons
 

Venbon Alexander Redrin som var på väg hem då grundsttningen ägde rum tar händelsen med ro.
– Det var inte så dramatiskt som det kan låta. Det var ju inte så att hon fastnade. De la istället i backen och åkte tillbaka. Konstigare än så var det inte, säger han och tillägger med glimten i ögat.
– Så nära var det att jag fick åka deras nya räddningsbåt men jag får väl vänta med den upplevelsen ett tag till.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser