Annons

Röda Korset diskuterar flyktingar

Landskronabygdens rödakorskrets står i helgen som värd för ett inspirationsmöte. På lördag samlas ett 50-tal rödakorsare från hela Skåne och Halland på Församlingshemmet i Landskrona för att bland annat diskutera den väntade flyktingströmmen till Sverige.

Utöver det regionala deltagandet gästas man av Tord Petersson, rådgivare förtroendemanna-utveckling/dialog, Malin Barnö från Svenska Röda Korset samt Margareta Albinsson från Röda Korsstyrelsen.
Förmiddagen kommer i stor utsträckning att ägnas åt Röda Korsets nya klädpolicy. Det handlar  om en miljövänlig hantering av de kläder som vi inte kan ta tillvara i vår verksamhet, informerar Barbro Boström, regionråd i Röda Korset.

Annons
 

Samverkansformer och tydliggörande av Röda korset är andra frågor som kommer att ventileras innan det på eftermiddagen kommer att diskuteras flyktingfrågor. Idag rapporters att en miljon människor är på flykt från striderna i Syrien.
– Många flyktingar väntas det närmaste året – här kommer vi att diskutera vad vi gör och vad kan kretsarna göra, avslutar Barbro Boström.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser