Annons

Mänskligt seminarium på teatern

Hur såg människosynen ut för hundra år sedan? Hur ser den ut idag? Är skillnaden så stor? De och många andra ämnen kommer upp till diskussion på Landskrona teater fredagen den 8 mars. Det är Öresundsteatern som tillsammans med Vi Är Landskrona (VÄL), Uppdrag Ninjas och Landskrona Dansstudio arrangerar ett seminarium under namnet Mänskligt – en kväll om människosyn.

Dagligen diskuteras människosyn i media och vid köksborden. Nästa fredag ges tillfälle till ytterligare disksussion på ett seminarium i ämnet som hålls på Landskrona Teater.
– Det finns en koppling mellan seminariet och sommarens teaterföreställning Bara en Berglärka som vi visar på Citadellet, säger Anders Kungsman från Öresundsteatern.
– Den händelsen utspelade sig under en tid då det var fullt normalt att tala om rasbiologi och liknande fenomen som vi tycker är märkliga idag och flera av våra medverkande har en direkt koppling, säger han och förklarar.
– Författaren och regissören Kjell Sundstedt skulle egentligen inte levt idag. Hans mors familj stämplades som sinnesslöa och modern var nära att tvångssteriliceras. Hon lyckades dock rymma och undkom. En annan medverkande på seminariet är Eva F. Dahlgren som, så att säga har kopplingar till den andra sidan.  Hon fick sitt genombrott som författare till boken ”Farfar var rasbiolog” som kom ut 2002. Det är för övrigt hon som är manusförfattare till Bara en Berglärka.

Annons
 

Övriga medverkande är George Juge, Jonas Franksson och Nour El-Refai.
– Det kommer dock inte bli något seminarium där någon står uppe och snackar i 40 minuter och byts av. De kommer att snacka kanske tio minuter och sedan ska jag försöka engagera publiken i diskusioner i ämnet, säger Anders Kungsman som kommer att vara moderator tillsammans med kollegan Per Ullberg.

Frågan är hur man ska locka till sig mer än de redan frälsta och därmed få spridning på diskussionen om människosynen och de mänskliga rättigheterna.
– Vi vill naturligtvis ha en så bred publik som möjligt och därför har vi tagit några grepp. Vi kommer bland annat att bjuda på en lättare förtäring. Det är en av de som lämnat in recept till boken Mat i Landskrona som fixar maten. Dessutom kommer det att bli en del happenings, bland annat så avslutas kvällen med en så kallad flashmob på Rådhustorget direkt efter seminariumet och då hoppas vi att många är med, avslutar Anders Kungsman.

Seminariet börjar på Landskrona Teater klockan 18.00 och avslutas på Rådhustorget klockan 22.00. Observera att arrangemanget är gratis men förhandsbokning krävs. Detta görs på www.oresundsteatern.se/biljetter.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser