Annons

Falcons P13 på SM-äventyr i Dalarna

På torsdagsmorgonen åkte Falcons P13 till Falun för att avsluta SM-äventyret som hållit på under säsongen.

Ungdomarna står inför tre tuffa matcher med motstånd från hela Sverige och man går in i kvartsfinalen, vilket innebär att man redan är sämst åtta i hela landet.

Annons
 

I seriespelet hemma i Skåne ligger man tvåa efter en så här långt klart godkänd säsong med en liten chans på seriesegern inför sluttampen, där suveräna Engelholm leder ännu utan förlust. Men formtoppen är hittad och vässad, laget är sedan efter Gothia Cup i vintras obesegrat och har bara gjort bättre och bättre resultat och presterat riktigt bra innebandy. Men först är det alltså slutspelet i Newbody Cup i Falun som står på agendan.

För att komma till slutspelet var laget tvunget att ta sig igenom två kvalgrupper för att avgöra vilket lag från södra Sverige som skulle gå vidare. Första kvalomgången spelades i slutet på november i Landskrona. Där stod FC Helsingborg och FBC Engelholm för motståndet. Vinst 5-1 mot Engelholm och oavgjort 2-2 mot Helsingborg räckte för gruppseger och man var vidare till nästa steg. Den kvalgruppen avgjordes i mitten på januari i Dalby och där mötte man SödraDal och Malmö FBC. Efter vinst 3-2 mot SödraDal och 1-0 mot Malmö stod man även där som segrare och laget hade kvalificerat sig till slutspelet i Falun som skulle spelas 1-2 mars.

I slutspelet ställs man i kvartsfinalen på fredag eftermiddag kl 14.00 mot Lockerud Mariestad. Motståndarlaget ligger också i topp i sin serie, och har gjort bra resultat i sina kvalgrupper på vägen till Falun.

Något som betyder att det kommer bli otrolig tufft. Beroende på hur det sen går i den matchen avgör om man spelar semifinal eller placeringsmatcher på lördagen. Oavsett hur det går kommer laget att spela tre matcher.

Lagets resultat uppe i Falun kan följas på länken nedan.

Spelprogram och resultat Newbody Cup: http://www.dibf.se/cup/cupDisplay.asp?dbPid=8208&sid=11&seid=509

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser