Annons

Kulturskolan satsar på vuxenpjäs

På tisdagen presenterade Kulturskolan i Landskrona ett par scener ur sin kommande pjäs Massakerguden som har premiär på kulturskolans studiescen fredag 22/3 kl.19.00. Det är en komedi med svarta undertoner skriven av den kvinnliga dramatikern Yasmina Reza. Ett stycke dramatik som rönt stor uppskattning både nationellt och internationellt. Kulturskolan mönstrar för första gången endast vuxna amatörskådespelare som gestaltar två föräldrapar vars pojkar varit i slagsmål. Man träffas för att räta ut frågetecknen. Till en början är mötet lugnt och civiliserat men efterhand så tar ordväxlingarna fart.
– Jag såg den här föreställningen i Bryssel och tyckte mycket om den. Den skildrar aktuella frågor och visar på att allt inte är svart eller vitt. Inte så sällan har vi människor en förmåga att alltför snabbt döma. Men tränger man lite djupare in i ett problem så blir sanningen mer komplicerad, säger regissören Aslög Hildebrand.

Både skådespelare och regissör är rörande överens om att pjäsens dialog är fantastisk. Föreställningen är krävande då det inte förekommer några scenbyten. Skådespelarna måste behålla sitt fokus under hela resan.
Det här är en rejäl utmaning säger Amanda Kristoffersson som gestaltar Anette.
– Det här är en pjäs där man inte får tappa sin karaktär. Trots nyanser och fasader som faller så måste man kämpa med rollfiguren.

Annons
 

En anledning till pjäsens popularitet kan vara att det enligt ensemblen finns många igenkännande situationer ur vuxenlivet.
– Föreställningen ger en unik inblick i människans komplicerade natur säger Tinna Unosson som gestaltar Veronica.

Biljetter
Pjäsen vänder sig till personer från 16 år och uppåt.
Biljetterna släpptes i måndags och kan bokas under förmiddagarna på telefon 0418 – 47 45 43

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser