Annons

Konsten flyttar in på museet

I veckan bars ny lokal konst in på museet.
I morgon är det invigning av Konst i Landskrona #2,  den andra utställningen i en serie på tio, som under jubileumsåret presenterar konstnärer som är verksamma i kommunen. Denna gången presenteras måleri av Bengt Anders, Kurt Börjesson, Georg Hansson och Ullastina Larsson.

– Detta ser jag nästan som att cirkeln sluts på något sätt, säger Georg Hansson och förklarar att han under jubileet 1963  ställde ut på just museet då det arrangerads en jurybedömd jubileumsutställning.
– Det var min debut som konstnär, 30 år gammal. Då hade jag tre nonfigurativa verk antagna. Det var stort på den tiden. Grädden av svenska konstnärer fanns på plats, minns han och skiner upp vid tanken på allt som hände under de där magiska sommarveckorna för 50 år sedan.
– Tänk allt som var uppbyggt då. Vi fick en konsthall och alla de andra husen som fanns runtomkring. Norska villan som sedan flyttades och alla världsartister som gästade staden. Det var bättre för, säger han med glimten i ögat och får nickande medhåll från hustrun.

Annons
 

Konst i Landskrona #2 visas i Café Nell Walden på Landskrona museum 28 februari – 24 mars och invigs klockan 18.30 imorgon torsdag.

Café Nell Walden ett vårtecken
I sammanhanget kan vi också berätta den glädjande nyheten att Café Nell Walden efter några månaders törnrosasömn åter kommer att öppnas.
Från och med fredag tar den utflyttade dagliga verksamheten vid individ- och familjeförvaltningen över caféet.
Eftermiddagar, tisdag till fredag kommer det att vara bemannat.
– Övriga tider, det vill säga på helger och kvällar, hoppas vi sedan att vi själva ska kunna ordna med öppethållandet, säger museilektor Anneli Oxenstierna.


Gerorg Hansson har varit ett säkert kort när det vankats Konstrundan under påsken.
I år hoppar jag över det. Även om jag fortfarande målar varje dag så har jag inte material så att det räcker att visa upp, säger han. På museet finns fyra nya verk så vill man bekanta sig med hans tavlor under våren gör man bäst att ta sig till museets café senast den 24 mars.


Kurt Börjesson målar akvareller och sedan flytten till Landskrona för fem år sedna upptäcker ”fågelmålaren” ständigt nya vackra miljöer i staden.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser