Annons

Ny rektor på BoIS Fotbollsakademi

Fredrik Andersson, 40 år, från Ängelholm, presenterades i dag som ny rektor för Landskrona BoIS Fotbollsakademi, tidigare Dianaskolan. Han ersätter Mats I Svensson som i fortsättningen tänker satsa mer på det sportsliga i klubben men också på halvtid arbeta med projekt inom BoIS Fotbollsakademi.

Fredrik Andersson är nominerad som en av tre finalister till Lärarförbundets utnämning ”Årets innovativa skolledare” och kommer närmast från en tjänst som rektor för Magnarps skola i Ängelholm, en skola med cirka 300 elever i årskurserna 1 till 9.
Skolan har uppmärksammats bland annat för att alla elever i nionde klass gick ut med fullständiga betyg läsåret 2011/2012, att jämföras med riksgenomsnittet på knappt 78 procent.

Annons
 

Fredrik Andersson berättar att han under en tid försökt skapa något liknande BoIS Fotbollsakademi i Ängelholm.
– Jag har försökt genom mitt engagemang i styrelsen för Ängelholms FF , som jag nu förstås lämnar, att få igång en idrottsakademi tillsammans med andra elitklubbar i kommunen i anslutning till den nya kommande fotbollsarenan. Men det har mötts av kalla handen från de flesta inblandade. Därför kan man säga, att det här erbjudandet kom som en skänk från ovan. När jag sa ja, så tittade jag inte bara på fotbollsakademin utan övriga samhällsengagemang som BoIS står för vägde också in i mitt beslut. Det passar min värdegrund till 100 procent. Jag gillar sloganen, BoIS mer än ett fotbollslag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser